De positie van het onderwijs in het Nederlands in Nederland en Vlaanderen - Daems, Fr.; Glopper de , K. (Pedagogische Studiën, 1987)
Op voorstel van de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren besliste de Nederlandse Taalunie in 1985 op korte termijn een onderzoek te laten instellen naar de positie van het Nederlands in het onderwijs. De opdracht betrof hetonderwijs in het Nederlands aan autochtoneleerlingen, in het basis en voortgezet of secundair onderwijs. Daarbij werd uitdrukkelijkgevraagd aandacht te besteden aan de rol vande overheid in dezen.