Verslag van het Ie Internationale Kongress zur Tätigkeitstheorie - Heijden der van , M.; Procee, H. (Pedagogische Studiën, 1987)
Van 3 tot en met 5 oktober 1986 vond het eerste Internationale Kongress zur Tätigkeitstheorie (Engels: activity theory) plaats. Naeerdere internationale symposia in Helsinki,Aarhus en Utrecht werd nu door G. Rückriemen A. Messmann (Hochschule der Künste),M. HildebrandNilshon en K. Holzkamp(Freie Universität Berlin), W. Volpert en A.Raeithel (Technische Universität Berlin) eeninterdisciplinair en internationaal treffen georganiseerd in WestBerlijn. Het binnenkortverschijnen van het eerste deel van de verzamelde werken van A. N. Leont’ev in het Duits,voortkomend uit een intensieve samenwerking tussen SovjetRussische en Duitse onderzoekers, vormde de aanleiding.