De computer en het onderwijsleerproces; een inleiding - LEEUW , L.; BEUKHOF, G. (Pedagogische Studiën, 1987)
De computer in onderzoek van onderwijsleerprocessen mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. In dit inleidende artikel op het themanummer wordt aandacht besteed aan de/"ol van de computer als instructiemedium enonderzoeksinstrument. Een uitwerking vindtplaats naar tutoriële systemen, de computer alsonderzoeksinstrument en de ’intelligentie’ vande tutoriële systemen. Het geheel wordt geïllustreerd met onderzoek, dat loopt in de Onder^oeksthemagroep (OTG) Onderwijsleerprocessen.