Sociale wetenschappen en hun speelruimte. - Wardekker, L. (Pedagogische Studiën, 1987)
Een adequater beschrijvings en verklaringsmodelte leveren voor de ontwikkeling van de socialewetenschappen in relatie tot hun maatschappelijkecontext: dat is de opdracht die Harbers zich in zijndissertatie gesteld heeft, en die zijn boek voor allesociale wetenschappers interessant maakt.