Factoren die het vragen om assistentie belemmeren - MEIJ , H. (Pedagogische Studiën, 1987)
In een interviewstudie werd onderzocht welke factoren remmend werken op het vragen om assistentie tijdens het rekenen. Leerlingen vangroep 5 en groep 7 van de basisschool werdenondervraagd over twee typen helpers leerkracht en medeleerling , en twee lessituaties klassikale instructie en zelfstandig werken .