Leraren voor morgen en overmorgen - Veenman, S. (Pedagogische Studiën, 1987)
Een jaar geleden verschenen in Amerika tweebelangwekkende rapporten over hel opleidenvan leraren voor het basis en voortgezet onderwijs. In april 1986 publiceerde de HolmesGroup’ haar rapport Tonwrrow’s Teachers, inmei gevolgd door het rapport A Nation Prepared: Teachers for the 2Ist Century van de TaskForce on Teaching as a Profession van de Carnegie Forum on Education and the Economy.Gerenommeerde tijdschriften als Phi DeltaKappan (1986), Journal of Teacher Education(1986) en Tcachers College Record (1987)hebben via themanummers uitgebreidaandacht besteed aan de inhoud ervan^ Derapporten zijn geprezen en bekritiseerd, maaralom is men het er over eens dat het belangrijke en gezaghebbende publikaties zijn, nietalleen met betrekking tot het opleiden vanleraren, maar ook met betrekking tot het onderwijs in het algemeen.