Curriculumontwikkeling en leertheorie - KNOERS, A.M.P. (Pedagogische Studiën, 1986)
Bij de professionele constructie van curriculain de zin van lesfsenjplannen en (deel)leergangen is toepassing van leertheoretischekennis een noodzakelijke voorwaarde methet oog op de afstemming van onderwijs(leertaken) op leerlingkenmerken.Deze leertheoretische kennis moet in complementaire samenhang met de wetenschappelijke kennis uit de vaktheorie, waarop deconceptuele structuur van de leerstof in hetvak is gebaseerd, in het curriculum wordengeïntegreerdInterdisciplinaire samenwerking van onderwijspsycholoog/didaxoloog en vakexPert/vakdidacticus is daarom bij curriculumconstructie gewenst. In elk geval is beschikbaarheid en toepassing van know how uitbeide disciplines in afstemming op elkaarnoodzakelijk.