Een beschouwing over het rapport ’Basisvorming in het onderwijs’van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid - LEUNE, J.M.G. (Pedagogische Studiën, 1986)
Begin 1986 bracht de WetenschappelijkeRaad voor het Regeringsbeleid op verzoekvan de regering een advies uit over de inhoud, duur en vormgeving van de basisvorming in het onderwijs. Dit advies zal een belangrijke rol gaan spelen in het overheidsbeleid ten aanzien van de eerste fase van hetvoortgezet onderwijs.