Verslag van het AERA-Congres 1986 te San Francisco - Span, P.; Lowyck, J. (Pedagogische Studiën, 1986)
De Annual Meeting van de American Educational Research Association (AERA) werd dit jaar in San Francisco gehouden. De voornaamste paats van samenkomst was hetMoscone Convention Centre. Het opvallende aan dit congrescentrum is, dat het nu eensniet in de hoogte maar in de diepte is gebouwd. Direct vanuit de immense hal leidenroltrappen naar beneden waar zich voldoende vergaderzalen bevinden om de duizendencongresgangers te herbergen. De naamgevingis een eerbetoon aan burgemeester GeorgeMoscone die, vanwege zijn sympathie voorminderheidsgroepen, op 27 november 1978door de Rockybewonderaar Dan Whitewerd vermoord. Van de strijd tussen liberaalen conservatief is althans op straat nietveel meer te merken. Ook de naam van éénvan San Francisco’s universiteiten, Berkeleyis momenteel meer verbonden met expertisedan met flower power.