Het Project Vernieuwd Lager Onderwijs in België. Analyse van enkele ontwikkelingen - VANDENBERGHE, R. (Pedagogische Studiën, 1985)
Het project Vernieuwd Lager Onderwijs(V.L.O.) wordt beschouwd als een meerdimensioneel vernieuwingsproject. Een aantal innovaties moet tegelijkertijd en in samenhang worden geïmplementeerd. De ontwikkeling van een dergelijke complexe vernieuwing is gediend door een continuïteit inhet vernieuwingsbeleid en door het creërenvan een ondersteuningsstructuur. De gewenste continuïteit wordt gedeeltelijk gewaarborgd door de activiteiten van de Commissie Onderwijsvernieuwing Basisonderwijs(C.O.B.). Wat de ondersleuning betreft,wordt o.a. gewezen op de noodzaak van eenafstemming tussen verschillende begeleiders.