Het voorspellen van lees- en spellingprestaties in het eerste leerjaar - MOMMERS, J.C.; DONGEN , D. (Pedagogische Studiën, 1984)
^’’’even naar het voorkomen van leesmoei’Ikheden vooronderstelt kennis omtrent de va"obelen die een rol spelen bij de ontwikkelingde leesvaardigheid. In dit kader werd onderifj /loeverre gegevens over het sociaal mischoolrijpheid en leesrijpheid, verzameldmet systematisch leesonderwijs was beSo’wie«, verschillen in lees en spellingvaardigbl’ J’^ ’ie? eerste leerjaar kunnen verklaren. Dit’ly slechts in beperkte mate mogelijk te zijn.veterden door middel van communaliteitsP’^’^analyses samenhangen gevonden, die^^ant geacht moeten worden voor diagnostionderwijzen.