Wolfgang Klafki over het Marburger Grundschulprojekt - Nelissen-Bradovó, Z.; Nelissen , J.M.C. (Pedagogische Studiën, 1984)
Het tussen 1971 en 1977 uitgevoerde Marburger Grundschulprojekt was één van de grootste onderwijsonderzoeken, die zich baseerde op de methodologische conceptie vanhet handelingsonderzoek. Projectleider was deMarburger pedagoog, prof. dr. Wolfgang Klafki. Geïnteresseerd naar de invloed en devruchtbaarheid van de wetenschapstheoretische en methodologischmethodische opvattingen van Klafki (Klafki, 1971, 1973, 1976,1978,1982) en naar het verloop van het onderzoeksproject, (Klafki, 1977, Klafki u.a., 1982)voerden wij in december 1983 in Marburg enkele gesprekken met deze zeer energieke engeestdriftige vijftiger. Het nu volgende artikelgeeft een beeld van de meest saillante puntenuit die gesprekken.