Verslag van de conferentie ’De culturele grondslag van het onderwijs’ gehouden in Parijs, van 14 tot 17 augustus 1984 - Dronkers, J. (Pedagogische Studiën, 1984)
De International Sociological Association(ISA), de Internationale Sociologische Vereniging, kent 38 onderafdelingen, de zgn. Research Committees. Een van deze onderafdelingen in het Research Committe ’Sociology ofEducation’. Onderwijssociologen uit alle delenvan de wereld zijn op persoonlijke titel lid vandit Committee. Het organiseert, naast sessiesop de ISAwereldcongressen (Uppsala, 1978;Mexicostad, 1982; New Delhi, 1986), ook andere conferenties. De jongste was in Parijs van14 tot 17 augustus 1984, met als onderwerp’Cultural Basis of Education; the Interrelationships between Values, Knowledge and Education as an Institution’.