Geïntegreerd cijferen volgens progressieve schematisering - TREFFERS, A. (Pedagogische Studiën, 1983)
De verhandeling over geïntegreerd cijferen volgens progressieve schematisering is een vervolgop twee artikelen in dit tijdschrift. Na een inlei^’ng over de relatie cijferenhoofdrekenen inVerband met de ontwikkeling van zakrekenma^hientjes en zakcomputers, worden de kenmerken van de progressieve schematisering beschreien aan de hand van cijferend vermenigvuldigenen delen. Aldus ontstaat een beeld van de specifieke trekken van deze cijferaanpak gesteld tegende achtergrond van het gangbare geïsoleerde’^’iferen volgens progressieve complicering. Verbolgens worden de onderzoeksgegevens over de’’esultaten van het onderhavige cijferen gepresenteerd. En we eindigen met een samenvattingbon deze Wiskobasleergang.