Intrinsieke motivatie en studieprestatie: enkele verkennende onderzoekingen - SCHMIDT, H.G. (Pedagogische Studiën, 1983)
het in dit artikel beschreven onderzoek werklen twee doeleinden nagestreefd. Nagegaan^’^rd öf en in hoeverre een methode van prol^feemanalyse (Barrows en Tamblyn, 1980;Schmidt, 1983) invloed uitoefent op de intrinmotivatie van degenen die die probleemanalyse uitvoeren. Daarnaast werd onderzocht°P welke wijze intrinsieke motivatie met betrek^’"g tot een bepaald onderwerp samenhangt met^’i’dieprestaties op dat onderwerp.