Kinder en jeitgdlitcratinir in pedagogischperspectief - Wecheiii , R. (Pedagogische Studiën, 1983)
In het academisch jaar 1974/1975 kon in Leiden het bijvak kinder en jeugdliteratuur inpedagogisch perspectief officieel beginnen’.Sindsdien is het tevens onder de afstudeerrichtingen van de pedagogische en andragogischewetenschappen opgenomen. In de nu volgende bijdrage zal m grote lijneneen beeld worden gegeven van wat dit vakgebied in Leiden omvat.