Met Oosteuropese psychologen in gesprek - Appelhof, P.N. (Pedagogische Studiën, 1982)
Pedagogische Studiën publiceert regelmatig artikelen over de sovjetpsychologie, zowel vertalingen van Russische artikelen als artikelen vanNederlandse en Belgische onderwijskundigenen onderwijsleerpsychologen. Een besprekingvan bovengenoemde publikatie is daarom in dittijdschrift op ajn plaats. Tegelijkertijd is waar te nemen dat er in het onderwijsveld ook veel weerstand is tegen toepassing van principes uit de sovjetpsychologieen gebruik van programma’s en methoden diedaarop zijn gebaseerd. Misschien is dit te wijtenaan foute interpretaties van theorieën of aanonkritische vertalingen van theorie naar praktijk, die in sommige gevallen hebben geleid tot