Het Onderwijsleermodel van Carroll - HOLLEMAN, J.W. (Pedagogische Studiën, 1980)
Zijn de slaagpercentages op proeßverken of tentamens laag, zijn de rapportcijfers onder de maat? Dan zijn 'ze' blijkbaar ongemotiveerd: ze weigerengewoonweg hard te werken. Carroll (1963) heeft eenondenvijsleermodel ontwikkeld waarin deze eenzijdige voorstelling van zaken gecorrigeerd wordt. Datmodel wordt hier nader uitgewerkt, terwijl ook enkele wijzigingen worden voorgesteld. Vervolgenswordt de onderwijstechnologische bruikbaarheidvan deze gewijzigde versie gedemonstreerd. Dit geschiedt aan de hand van voorbeelden van cursus ofcurriculumconstructie in de sfeer van 'masterylearning' (Plomp, 1974) en in de sfeer van de universitaire herprogrammering (De Groot, 1976a, 1976b).