Symposium van de onderzoeksthemagroep ’Onderwijsleerprocessen’ dd. 19 en 20 juni 1980 - Beukhof, G. (Pedagogische Studiën, 1980)
In het kader van programmering van onderwijsonderzoekworden activiteiten ondernomen om te komen tot de ontwikkeling van een onderzoeksthemagroep op het proefveld'Onderwijsleerprocessen''.Bij onderzoeksthemagroepen O.T.G.'s gaat heterom op werkniveau van de onderzoekers te komen totvormen van samenwerking, afstemming van projectactiviteiten, doordachte prioriteitsstelling en bevordering vandiscussies over de kwaliteit en de relevantie van het onderzoek. Het uiteindelijk doel van deze activiteiten is het leveren van een bijdrage aan de verbetering van onderzoeksopbrengsten en bevordering van kennisgroei^. De inhoudelijke bijdragen werden verzorgd door prof. dr.E. De Corte, Katholieke Universiteit te Leuven, België,prof. dr. J. J. Elshout, Instituut voor Cognitie Onderzoek,Universiteit van Amsterdam, prof. dr. L. F. W. de Klerk,Katholieke Hogeschool, Vakgroep Onderwijspsychologiete Tilburg en prof. dr. C. F. M. van Lieshout, VakgroepOntwikkelingspsychologie, Katholieke Universiteit te Nijmegen. Het geheel stond onder leiding van de coördinatorvan de O.T.G. 'Onderwijsleerprocessen', drs. G. Beukhof,Vakgroep Onderwijskunde, Rijksuniversiteit te Utrecht'.