Kohlbergs theorie van de morele opvoeding: analyse en kritiek - Hintjes, J.J; Spieker, B. (Pedagogische Studiën, 1978)
Morele ontwikkeling voltrekt zich volgens kohlberg volgens een universele, elk mens in aanlegooi^L^’^ fasesequentie. De aard van elke fase, en hun onderlinge opeenvolging staat vast.^ ontwikkeling gaat in de richting van een"ö’/ïe van de universaliteit en prescriptiviteit vanVa gehanteerd worden bij het maken