Zes weken televisie: agressie en affiliatie nader bekeken - Wiegman, O.; Vries, S.; Gutteling, J. (Pedagogische Studiën, 1978)
In dit onderzoek hebben wij een aantal in de periodevan 6 maart tot 16 april uitgezonden televisieprogramma's die frequent door kinderen werdenbekeken, geanalyseerd op daarin opgetredenagressief en affiliatief gedrag.Gevonden werd dat deze programma's meeragressie dan affiliatie bevatten. Met name in decategorie drama werd relatief de meeste agressievertoond, maar ook de categorie kinderprogramma's bevatte relatief veel agressie. Opvallend wasverder dat in de tydens vroege avonduren uitgezonden programma's er een duidelijke agressie piek optrad. Dat in het televisieuurtje by uitstek zoveelagressie voorkomt geeft wel te denken, temeer omdat de meeste onderzoekers het erover eens zijn datagressieve televisiebeelden een schadelijke invloedop kinderen kunnen hebben.