Zelfevaluatie als doel van stagebegeleiding - Haan, J.; Huigen, J. (Pedagogische Studiën, 1977)
Op grond van de overweging dat op de huidige stageen stagebegeleiding van de student van de P.A. opde basisschool nogal wat kritiek mogelijk is, wordteen alternatief stagemodel ontwikkeld dat overigensniet het traditionele model volledig vervangt. Tot één van de facetten van de opleiding tot leerkracht in het lager onderwijs behoort het stagelopenoftewel hospiteren op de praktijkschool. Wij gevende voorkeur iuin de term stagelopen omdat hospiteren een verouderd begrip is en de term stage in veelandere beroepsopleidingen gehanteerd wordt. Binnen deze stage kunnen talrijke aktiviteiten ontplooidWorden. In dit artikel zd op slechts één aktiviteit deaandacht worden gericht n.1. het geven van een lesdoor de stagiaire.