Het Zweedse onderwijs - anno 1977 - Reus de , J. (Pedagogische Studiën, 1977)
De schoolweek vond planus kort na een opzienbiircnderegeringswisseling: een bijna 4(Vjarig sociiuüdcmocratischreformistisch bewind moest het veld ruimen voor een nog;ilwankele co;ditie vtin conservatieven, liber.den en eencentrumpartij. Kort na haar installatie kwam de nieuweregering met een ;dgemene intentieverklaring. HieiTiit kwamnaar voren dat men niet van plan was om in het onderwijs eenbelangrijke koerswending te voltrekken. Een mammoett;inker, in de vorm van een goed doorwrocht systeem vaneconomische, sociale en onderwijskundige voorzieningen,wajinian 40 jaar was gesleuteld, kan trouwens moeilijkplotseling v;ui koers ver;uideren. Bovendien hadden allevroegere oppositiepartijen steeds loyaal de onder\’ormingen ondersteund.