Nogmaals: De tragedie der werkwoordsvormen - Velde der van , I. (Pedagogische Studiën, 1975)
Men sta mij toe in mijn reactie op dit artikel te beginnen met een persoonlijk woord.Toen ik 70 werd heb ik, mij baserende op de mogelijkheid van een voorlopig nog blijvende goedegeestelijke en lichamelijke gezondheid, twee besluiten genomen:1. Vóór mijn 75e jaar mijn bestuursfuncties en redactieschappen neer te leggen;2. in mijn 80e jaar te stoppen met alle publicaties.In mijn lange leven en in de vele functies die ik hebbekleed, waaronder 31 jaar lang het mederedactieschap van Pedagogische Studiën (19381969) met7 ik meen te mogen zeggen een aktief aandeel, hebik te velen gekend die niet op tijd 'afscheid' namen,dan dat ik tot de categorie wilde behoren, die menop grond van leeftijd en 'prestaties' graag ziet gaan.Aan beide besluiten heb ik mij (ik ben nu 81) totop heden gehouden. Maar Oudkerk Pools artikelnoopt mij toch wel tot een wederwoord. Of ik opeen eventuele latere reactie zijnerzijds nog zal ingaan, is voor mij de vraag.