Education and Social Crisis - Grandiä, J.H.N. (Pedagogische Studiën, 1970)
Het boek bestaat uit drie delen:a. De culturele vi'aarden en het gezinsleven van gedepriveerde jongeren.b. De school en het onderwijs voor gedepriveerde jongeren.c. Projecten en activiteiten om te voorzien in de opvoedings en onderwijstekorten van gedepriveerdejongeren.In het eerste deel vindt men o.a. bijdragen van:Kneller over onderwijs en culturele waarden.Havighurst over wie de sociaal gedepriveerden zijn.Shonle Cavan over gezinnen uit de sociaal lagere milieus.Keiler over de sociale wereld van het kind uit de achterbuurt.