DE OPLEIDING VAN ONDERWIJZERS IN HET LICHT VAN DE MAMMOETWET - BRINK , D. (Pedagogische Studiën, 1969)
In de mammoetwet wordt de opleiding van onderwijzers gerangschiktonder de hogere beroepsopleiding. Minimum eis van toelating is heth.a.v.o.diploma.De opleiding wordt in beginsel 3jarig. Voorlopig blijven de meeste kweekscholen 5jarig. i De 2 eersteleerjaren, de zg. h.a.v.o.top, leiden op voor het h.a.v.o.diploma. Hetvalt te verwachten dat deze tweeslachtige regeling, geboren uit de noodvan het ogenblik, van tijdelijke aard zal zijn. De h.a.v.o.top hoortuiteraard thuis bij de h.a.v.o.school.