Boekbeoordelingen - Wijlaars, J. (Pedagogische Studiën, 1969)
De eerste bijdrage: „Het kind en zijn wereld", beschrijft de ^’^^^ff^rtden van de vernieuwing van het basisonderwijs. Dr. Scharff conciudaarbij dat het bij de vernieuwing van het basisonderwijs niet zozeei" g^^^om weer een nieuwe praktische leermethode te vinden, maar datnieuwing veel meer een zaak is van mentaliteitsverandering vanderwijzer. „Hier ligt dan ook de kern van de moeilijkheid bij dezenieuwing", zo zegt Scharff, „het eist namelijk nieuwe onderwijze""®’ ^^niet meer steunen op prestige of positie, doch die in staat zijn rcla ^^^^leggen, die groeibevordcrcnd zijn. Ook gaat het er om van het s ^^vastgelegde af te stappen en zich meer met de leerlingen in jj^lce