VERMAATSCHAPPELIJKING VAN HET ONDERWIJS. - GRANDIA, J.H.N. (Pedagogische Studiën, 1969)
De dato 19 juni 1969 hebben de Minister en de Staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen een discussienota over „DemocratiseriflSvan het Onderwijs" aangeboden. In het woord vooraf wordt medegC'deeld dat deze studie haar ontstaan dankt aan de behoefte van een s^'menvattend overzicht van de stand van zaken bij en de meningen ovefde democratisering van het onderwijs en de conclusies die daaruit voofhet beleid getrokken kunnen worden. Voorts wordt de verwachtiDêuitgesproken dat deze publikatie zal bijdragen tot de discussie engrotere helderheid en eensgezindheid over wat er nu moet gebeuren.