Boekbeoordelingen - Grandia, J. (Pedagogische Studiën, 1968)
Twee intenties hebben Langeveld tot het schrijven van dit boek bewogen: nl. de school, die als instituut door volwassenen in het leven is geroepen voor het vervullen van een functie in de menswording van hetkind van tegenwoordig, te leren kennen en de betekenis van de school,in het leven van het kind, te onderkennen.