Onderzoek naar de vernieuwingen in het bètaonderwijs - Bakker, A.; Boersma, K.; Driel van , J. (Pedagogische Studiën, 2013)
De vernieuwingen in het bètaonderwijs zijn in de periode 2007 – 2012 geflankeerd door het DUDOC-programma. In dit programma kregen negentien docentonderzoekers de kans om promotieonderzoek te doen om ideeën van de bètavernieuwingscommissies uit te werken en te toetsen. Dit themanummer bestaat uit bijdragen van vijf van deze docentonderzoekers en hun begeleiders, en een discussie door een lid van de DUDOC-programmaraad. De bijdragen richten zich op thema’s die centraal staan in de vernieuwingen: samenhang binnen en tussen bètavakken, relevantie van de leerstof voor leerlingen en professionalisering van docenten.