Boekbespreking ‘Peer assessment in universitair onderwijs’ - Sluijsmans, D.; Prins, F. (Pedagogische Studiën, 2004)
Wat zo bijzonder is aan deze boekbespreking is dat wij als peers van Ineke van den Berg het onderwerp van haar proefschrift in de praktijk brengen, namelijk ‘peer assessment’. Bij peer assessment gaat het om het beoordelen van een prestatie van een ‘peer’ met de bedoeling dat zowel de beoordeelde als de beoordelaar daarvan leren. Wij hebben in ieder geval bij het schrijven van deze boekbespreking gemerkt hoe leuk en leerzaam het is om kritisch te kijken naar een product waarmee we in ons werk regelmatig te maken hebben, en daarover te rapporteren.