Weer Samen Naar School: als het doel op is, beginnen we aan de middelen - Ruijssenaars, A.J.J.M. (Pedagogische Studiën, 1996)
Weer Samen Naar School heeft als bewegingeen goed gekozen ’naam’ meegekregen. DeVerloren Zoon had qua betekenis ook gekund,maar heeft niet helemaal dat positieve en toekomstgerichte. Wat het weer wel heeft, is datde prikkelstructuur voor zoonlief van het juistetype was: geld blijft trekken.