De educatieve faculteit:ontwikkelingen entendensen - Broek den van , P. (Pedagogische Studiën, 1995)
De ontwikkelingen met betrekking tot de educatieve faculteit, zoals die zich in grote lijnenafspelen bespreken wij in deze bijdrage in driedelen:1 De voorgeschiedenis en de eerste ontwikkelingen. Dit gedeelte wordt behandeld aan dehand van eerste ministeriële stukken en vanhet themanummer ’Educatieve Faculteiten’van het Tijdschrift voor Lerarenopleiders(jaargang 13(3), 1992).2 De ontwikkelingen die sindsdien plaatsvonden, waarvoor wij uit voortgangsverslagen van samenwerkingsverbanden putten,uit stukken van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen en uit rapportagesvan de Inspectie van het Onderwijs (Inspectie van het Onderwijs 1993, 1994a en1994b).3 Een blik vooruit met daarin een taxatie vanmogelijke verdere ontwikkelingen, hunsterke en hun zwakke kanten.