Het innovatief vermogen van scholen in het voortgezetonderwijs: een kwalitatief vooronderzoek - Berg den van , R.; Sleegers, P.; Bakx, E.; Eerden der van , E. (Pedagogische Studiën, 1994)
Onder invloed van belangrijke maatschappelijke veranderingen worden scholen gedwongen om hun eigen competentie beter te ontwikkelen en te gebruiken. Scholen zullen steedsmeer medeontwerpers van hun eigen toekomst gaan worden. Dit stelt de vraag naar hetinnovatief vermogen van scholen als strategische en lerende organisaties centraal.