De evaluatie van het Onderwijsvoorrangsbeleid geëvalueerd - Meijnen, G.W.; Kloprogge, J. (Pedagogische Studiën, 1993)
In dit artikel wordt het Landelijk EvaluatieOnderzoek van het Onderwijsvoorrangsbeleid(LEOOVB) geanalyseerd (evaluatie van een evaluatie). Zowel de voorbereidingsfase als de uitvoering van het onderzoek worden beschreven.In het artikel wordt bovendien ingegaan op dieonderwerpen die in de internationale literatuurals de meest relevante worden beschouwd inhet kader van programmaevaluatie. Tot die onderwerpen behoren: designkeuze, de verhouding tussen interne en externe validiteit en de