Poor readers’ decoding skills. Effects of trai-ning, task, and word characteristics - Bosch den van , K. (Pedagogische Studiën, 1993)
In het proefschrift van Van den Bosch wordt hetfonologisch decoderen bij zwakke lezers op verschillende aspecten onderzocht. Algemeenwordt onder decoderen verstaan het toepassenvan grafeemfoneemkennis bij het identificerenvan woorden. Het wordt gezien als een fundamentele vaardigheid in de ontwikkeling van hetleren lezen.