Implementatie van basisvorming: de start van een dieptestudie - Lagerweij, N.A.J. (Pedagogische Studiën, 1993)
Invoering van basisvorming betekent voorscholen in het voortgezet onderwijs een omvangrijke bundel van ingrijpende veranderingen. Het wettelijk kader geeft scholen vrijheidover diverse zaken eigen onderwijskundige enschoolorganisatorische beslissingen te nemen.In het Bavoproject worden drie brede scholengemeenschappen gedurende vijfjaren gevolgdbij hun vormgeving van de basisvorming. Dezedieptestudies moeten zicht geven op de factoren die op meso en microniveau bijdragen aande invoering en aan het bereiken van de doelstellingen van basisvorming.