Factoren in gedragsbeoordelingen van leerlingen - Kohnstamm, G.A. (Pedagogische Studiën, 1992)
In dit artikel wordt nagegaan welke dimensieskunnen worden onderscheiden als leerkrachtengevraagd wordt leerlingen te beoordelen optwee Nederlandse vragenlijsten, de GGBS vanKalverboer en Visser en de SCHOBL van Zaal.Aan deze twee totaal verschillende vragenlijsten blijkt een vrijwel gelijke structuur ten grondslag te liggen. De dimensies van deze structuurlijken sterk op drie, resp. vier van de vijf dimensies uit het internationale onderzoek naar persoonlijkheidsbeoordelingen van volwassenen:de Big Five.