Statistiek. deel 1, Datareductie-, deel 2, Theorie’, deel 3, Toepassingen - Tavecchio, L.W.C.; Vooijs, M.W. (Pedagogische Studiën, 1991)
In hun voorwoord vermelden de auteurs dat een vande motieven voor het schrijven van deze inleiding"... een gevoel van onvrede over de bestaande inleidingen in de statistiek" is geweest. Met het door hengeschreven leerboek streven de auteurs er naarstudenten inzicht te verschafTen in statistische methoden, in plaats van een receptmatige "neem maaraan" aanpak te presenteren. Daarnaast wordt destatistiek zoveel mogelijk behandeld als een integraal onderdeel van het empirisch onderzoek. Dit integenstelling tot een geïsoleerde behandeling vanstatistische theorieën en methoden, zoals deze insommige andere statistiekboeken wordtaangetroffen.