Evaluatie van een beleidsmaatregel - STOKKING, K.M.; LEENDERS, F.J. (Pedagogische Studiën, 1990)
In 1984 is besloten tot een beleid, gericht opzorgverbreding in het basisonderwijs. HetVoornaamste beleidsinstrument werd een landelijke nascholingsoperatie. In dit artikelWordt verslag gedaan van een onderzoek naarde uitvoering en resultaten daarvan. Weschetsen kort het beleid (par. 2) en de opzetvan het evaluatieonderzoek (3). Daarna volgteen samenvatting van de uitkomsten van eenliteratuurstudie (4) en van gesprekken met hetMinisterie van OenW en de LPC over relevante evaluatiecriteria (5). Dan wordt de opzetvan het uitgevoerde surveyonderzoek beschreven (6). Ten slotte worden de uitkomstendaarvan gepresenteerd, in drie stappen: destand van zaken in het basisonderwijs voorafgaande aan de nascholing (7.1), de uitvoeringVan het beleid (7.2), en de resultaten daarvanC^S). Het artikel besluit met enkele conclusies(8).