Examens geëxamineerd:Een onderzoek naar de validiteit van exa-mens Nederlands voor LBO en MAVO. - Sturm , J. (Pedagogische Studiën, 1990)
De hoofdstukken 3, 5 en 6 geven de resultatenvan de analyses van de leerlingprestaties op de leesvaardigheidstoetsen, de vijf schrijfvaardigheidstoetsen en de 47 geconstrueerde intellectuele vaardigheidstoetsen. De relatie tussen de Slvaardigheden en de leesvaardigheid gemeten met open engesloten vragen komt in hoofdstuk 7 aan de orde,die tussen de Slvaardigheden en de schrijfvaardigheden in hoofdstuk 8.