Basisvaardigheden en het beroepsonderwijs - Nijhof, w.j. (Pedagogische Studiën, 1990)
Dit artikel is gericht op de vraag hoe een beterekwalitatieve aansluiting tussen onderwijs enarbeid gerealiseerd kan worden door na tegaan wat basisvaardigheden zijn; hoe deze gedefinieerd kunnen worden en eventueel operationeel kunnen worden gemaakt. De achterliggende rationale is een mogelijke taakverdeling tussen (regulier) beroepsonderwijsen andere intermediairs in de relatieonderwijssysteemarbeidssysteem. Het vinden van kwalificaties die het karakter hebbenvan basisvaardigheden zouden beschouwdkunnen worden als eindtermen van een onderwijssoort of type, waardoor een betere afgrenzing met particuliere of private opleidingen, maar ook een betere afstemming tussenonderwijssysteem en bedrijfsopleidingen mogelijk is.