Probleemaanpak en het oplossen van natuurkundige problemen - VANDERLOCHT, M.; DAMME , J. (Pedagogische Studiën, 1989)
Uitgangspunt voor dit literatuuroverzicht is dat prestaties hij het oplossen van natuurkundige problemen ten dele bepaald worden door de probleemaanpak die de oplosser volgt. Binnen eensystematische probleemaanpak onderscheidenii c’ vier fasen namelijk probleemanalyse, planning, uitwerking en evaluatie. Voor elke fasepresenteren irt’ een procesanalyse en inventariseren ue resultaten van studies ter zake. Dezebelichten de gebruikelijke probleemaanpak vanstudenten en effecten van trainingen in probleemaanpak.