Probleemoplossen in het onderwijs - LEEUW , L.; SPAN , P. (Pedagogische Studiën, 1988)
Nadat het belang van probleemoplossingscapaciteiten voor het leren op school is geschetst,wordt een drietal fasen in de studie van het probleemoplossen, alsmede de opbrengst van elkvan deze fasen, beschreven. Vervolgens komentwee benaderingen binnen het leren probleemoplossen/leren denken aan de orde. De invloedvan persoonskenmerken op het proces en produkt van probleemoplossen krijgt daarnaaandacht; zowel interindividuele verschillen alsintraindividuele verschillen (waaronder de ontwikkeling van novice naar expert) wordenbehandeld.