Learning and Instruction. European Research in an International Context - Knoers, A.M.P. (Pedagogische Studiën, 1988)
De bundel is in overeenstemming met de organisatie van de conferentie verdeeld in delen die betrekking hebben op zes thema's: ontwikkelingsprocessen, individuele verschillen, cognitiefmotivationeleinteracties, interacties in het onderwijsleerproces enVan sociale aard, probleemoplossen cn het verwer•scn van tekstpresentaties ('discourse processing').Deel 7 over leren en denken bevat de conferentiebijdragen van de drie uitgenodigde Amerikaanseonderzoekers Glaser, Resnick en Mc Keachie.