Meer Pedagogiek. Een meervoudige uitdaging - GERRIS, J.R.M. (Pedagogische Studiën, 1987)
Enkele mogelijkheden voor een verdere ontwikkeling van de pedagogiek als wetenschappelijke discipline worden besproken in de context vande inleiding in de pedagogiek: 'Pedagogiek inmeervoud. Wegen in het denken over opvoedingen onderwijs'. In dit inleidende tekstboekworden de volgende wetenschapstheoretischestromingen behandeld: de geesteswetenschappelijke pedagogiek, de empirischanalytische,de kritische, de cultuurhistorische en de taaianalytische pedagogiek.