Leesleertest via leessimulatie volgens twee didactische methoden - RUIJSSENAARS, A.J.J.M.; OUD, J.H.L. (Pedagogische Studiën, 1987)
In deze bijdrage wordt verslag gedaan van onderzoek naar methodegebonden leessimulatiesbij oudste kleuters. Als alternatief voor de tot nutoe gebruikelijke inhouden van leertests zijnleessimulaties aantrekkelijk. Ze sluiten meerrechtstreeks aan bij het domein van de latereschoolleerstof en men kan er ook verschillen ingangbare didactiek van het aanvankelijk leesonderwijs in tot uitdrukking laten komen.