Begripsvorming volgens de 'generalist' Davydov gespecialiseerd - STREEFLAND, L. (Pedagogische Studiën, 1987)
In deze reactie gaat het om de rol die algemeneen domeinspecifieke onderwijsleertheorieënspelen in curriculum en onderwijsontwikkeling.Op grond van het algemeen theoretische kadervan de Russische leerpsycholoog Davydov alsleidraad wordt betoogd, dat de door hem aangehangen structuralistische opvattingen over wiskundeonderwijs daarbij minder goed passen.Vervolgens worden de begrippen leeractiviteiten leer model uit Davydovs theorie verhelderdaan een voorbeeld tegen de achtergrond van derealistische basisconceptie van wiskundeonderwijs. Tevens blijken daarmee aanzetten totoplossingen te zijn gegeven voor enkele knelpunten die zich in Davydovs algemene theoriemanifesteerden.