Een Computergestuurd Orthodidactisch Programma voor Aanvankelijk Lezen (COPAL) - DAAL , V.H.P.; LEU , A.; BAKKER, N.C.M.; REITSMA, P. (Pedagogische Studiën, 1987)
Het project 'Een Computergestuurd Orthodidactisch Programma voor Aanvankelijk Lezen'(COPAL) beoogt primair inzicht te verschaffen in de effectiviteit van aanbiedings en antwoordcondities op de ontwikkeling van detechnische leesvaardigheid van kinderen meternstige leesproblemen. De theoretische basisvan het onderzoek wordt gevormd door eentaakanalystisch model van informatieverwerking en een remediëringsmodel m.b.t. inprenting. Vanwege de mogelijkheden die de microcomputer biedt om presentatie en registratie gecontroleerd te doen verlopen, is dit apparaat eenbelangrijk instrument bij de uitvoering van hetonderzoek. De practische bruikbaarheid vanapparatuur en programmatuur komt in een later stadium van het project aan bod.