Kan de impasse in het creativiteitsonderzoek doorbroken worden? - WOLTERS, B.J.M. (Pedagogische Studiën, 1987)
Sinih de jaren vijftig is 'creativiteit' een op devoorgrond tredend onderwerp in de psychologie: in theorievorming, onderzoek, in pogingenlot toepassing in de testpraktijk en in het onderwijs. De resultaten stellen teleur. Met name depogingen ont via creativiteitstrainingen een bijdrage te leveren aan de onderwijsvernieuwingzijn verzand.